Пари Сен Жермен и Реймс направиха равен 1:1 в мач от

...
Пари Сен Жермен и Реймс направиха равен 1:1 в мач от
Коментари Харесай

Реймс успя да измъкне хикса в последните секунди срещу десетима от ПСЖ

Пари Сен Жермен и Реймс направиха равен  1:1 в мач от 20-ия кръг на Лига 1. Неймар изведе парижани напред в 52-ата минута. Малко преди 60-ата минута Марко Верати бе изпъден с пряк червен картон, по този начин ПСЖ остана с човек по-малко на терена. Балогън донесе точката за гостите надълбоко в добавеното време на срещата.

В 11-ата минута Фоларин Балогън от състава на Реймс съумя да нанесе прецизен изстрел към вратата на ПСЖ. Донарума обаче се оправи чудесно и мазета. 

Пет минути по-късно Джуня Ито също имаше отлична опция да осъществя. Той стреля с глава след центриране в наказателното поле на парижани. Топката обаче мина на сантиметри от десния непряк дирек. 

В 25-ата минута Алексис Флипс стреля от границата на наказателното поле, само че топката прелетя над напречната греда. Първият жълт картон бе вдигнат на Маркиньос от състава на Пари Сен Жермен.

Маршал Мунеци бе открит с прекрасен диагонален пас. Футболистът на Реймс се опита да си спре топката и да се завърти, с цел да стреля, само че докосна топката с ръка и съдията отсъди нарушаване. Все отново по-добрата игра на Реймс през първото полувреме продължи. 

В последната минута от постоянното време на първото полувреме, Неймар откри Лионел Меси, който се опита да се освободи от бранител на Реймс в наказателното поле на гостите, само че аржентинецът бе спрян. Все отново топката попадна още веднъж в краката на Неймар, който опита центриране, което обаче не откри негов съотборник в пеналтерията.

Второто полувреме стартира със промяна на Кристоф Галтие. Марко Верати се появи в игра за парижани на мястото на Витиня. 

В 48-ата минута Лионел Меси овладя топката на гърди и стреля, само че ударът му не бе задоволително добър и мина настрана от вратата. 

Четири минути по-късно Неймар съумя да осъществя след блокиран удар на Меси. Топката се озова в бразилеца, а той съумя да преодолее стража на Реймс, с цел да прати топката в мрежата за 1:0.

В 55-ата минута Балогън бе съборен от Маркиньос в наказателното поле на ПСЖ. В първия миг съдията отсъди дузпа за Реймс, само че по-късно обстановката бе прегледана от ВАР и се видя, че Балогън е бил в засада при подаването към него. В същата офанзива Марко Верати влезе жестоко в краката на Джуня Ито. Първоначално картонът за футболиста на ПСЖ бе с жълт цвят, само че и това бе прегледано от ВАР, а картонът бе изменен на червен за Верати, който се появи в игра на полувремето. 

В 64-ата минута напрежението на терена се повиши, откакто Серхио Рамос и Флипс се сдърпаха след корнер. Рамос стреля на два пъти с глава при ъгловия удар, само че и двата му опита бяха блокирани, след което бранителят се озова на земята.

Само минута по-късно Ашраф Хакими означи след добра композиция с Лионел Меси. Попадението му обаче бе анулирано поради засада.

В 77-ата минута Реймс се опита да заплаши Донарума с центриране отдясно. Стражът на парижани обаче внимаваше и стигна до топката първи. Само две минути по-късно последва и нов опит за остро центриране от десния фланг, дело на Джуня Ито. Топката пресече наказателното поле на парижани, само че до нея не стигна футболист на гостите. 

Пет минути по-късно Лионел Меси бе покрай гола, само че ударът му по земя мина на сантиметри от десния непряк дирек на вратата защитавана от Диуф.

В 84-ата пристигна нов отличен късмет за Реймс пред вратата на Донарума, като футболист на гостите засече центиране и стреля от въздуха, само че около вратата. В идващите минути, обикновено, ПСЖ се прибра в своята половина. Все отново парижани бяха с човек по-малко на терена. 

Две минути преди края на постоянното време Балогън бе изведен, той обаче не нанесе пряк удар, а опита подаване, което бе пресечено, а топката изчистена. 

Дълбоко в добавеното време Балогън бе открит със ужасно извеждащо подаване. Той остана очи в очи с Донарума и съумя да го финитира и преодолее. След това напдателят на Реймс прати топката в мрежата за 1:1.

FT / ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - РЕЙМС 1:1

1:0 Неймар 52'

1:1 Балогън 90+5'

Съставите на двата тима:

ПСЖ: 99. Донарума, 2. Хакими, 5. Маркиньос, 4. Серхио Рамос, 14. Бернат, 28. Карлос Солер, 17. Витиня, 8. Руис, 10. Неймар, 30. Лионел Меси, 7. Килиан Мбапе

Реймс: 94. Диуф, 32. Фокет, 24. Агбаду, 5. Абделхамид, 25. Де Смет, 21. Матусива, 15. Мунеци, 70. Флипс, 39. Каюсте, 39. Ито, 29. Балогън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР